warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Odpust281

Урочисту Святу Месу з нагоди 25 – річчя служіння Отців Місіонерів Салетинів в Україні очолював в храмі Св. Станіслава у Буську, Його Еміненція Архієпископ Мечислав Мокшицький, голова Конференції Римсько-Католицьких єпископів України та інші священики. На цей ювілей прибув також Провінціал польської Провінції Отців Салетинів о. Анджей Заґурський MS із своєю Радою: о. Пйотр Ціеплак MS, о. Роберт Глодовський MS, економ о. Чеслав  Халґас MS, священники які працювали у Буську, священники нашого Згромадження працюючі в Україні та Білорусі, а також отці, що прибули на цю урочистість із Польщі та священики нашого деканату. На початку Меси о. Ян Стахура MS, Настоятель Делегатури отців Місіонерів Салетинів в Україні, сказав вступне слово та привітав усіх гостей.

Odpust099

Odpust118

Згромадження Салетинів в Україні почало офіційно своє служіння з 1992 року, хоча окремі священики прибували і працювали раніше, вже з 1988 р. Під час урочистої св. Меси був посвячений образ Матері Божої Салетинської, який буде знаходитись у храмі св. Станіслава – це дар від наших священиків які служили у Буській парафії. Після св. Причастя отець Провінціал польської Провінції Отців Салетинів Анджей Заґурський, дякуючи за всі отримані благодаті, висловив свою радість з того приводу, що зміг разом зі своїми братами зустрітися в цьому історичному для Салетинів місці. Отець Провінціал оголосив декрет встановлюючи «Округ Східноєвропейський».

Odpust196

Odpust233

Odpust124

Дякуємо Богові за можливість повернутися на ці землі у 90-тих роках, коли почалася віднова структур Римо-Католицької Церкви в Україні, за отримані благодаті якими нас обдарував, щоб ми були знаряддям на ниві Божій і виконували Його святу волю. Перед виставленими Пресвятими Дарами відбувся молебень до Святого Станіслава. На завершення всі прославили Бога гімном “Тебе Бога славимо”.

loading
×