warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

У цьому році  віздначаємо свято Воскресіння Христового 1-го квітня. Вершиною Пасхального Трідууму є Пасха – найважливіше католицьке свято. Святкування Пасхи починається ще вночі під час Літургії Великої Суботи після якої священник вже починає освячувати великодні страви і вітати прихожан словами:» Христос Воскрес!»

DSC_1152

DSC_1210

DSC_1209

Воскресіння Христове – це перемога життя над смертю, визволення людей з неволі гріха. Пасхальна Вігілія — це не тільки обряд освячення вогню, пасхалу і води, після чого служиться Свята Меса. Пахсальна Вігілія має бути нічним чуванням вірних так, аби на світанку вони могли сповістити усьому світові, що Христос Воскрес! Під час Пасхальної Вігілії усі присутні мали змогу почути Боже Слово, відновити обітниці Святого Хрещення і прийняти Святе Причастя. Звісно ж, що невід’ємним дійством стало освячення великодніх став на згадку того, що Ісус Христос споживав страви зі своїми учнями після Воскресіння.

DSC_1305

DSC_1337

DSC_1353

Святкування Христового Воскресіння завершилося урочистою процесією навколо храму з самим Ісусом у Пресвятих Дарах. Зі співом на честь Воскреслого Господа люди обійшли храм тричі. Ранішня святкова Служба Божа також зібрала багато прихожан і всі з радістю прославляли Бога за Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа.

loading
×