warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

DSC_1621

Різдво! Різдво! Світле і радісне свято Різдва Христового кожна віруюча людина чекає з нетерпінням. Сьогодні, 24 грудня, всі вірні католики в Україні поспішають після роботи додому, щоб у колі рідних та близьких зустріти Святий вечір. У повітрі витає чарівна атмосфера очікування дива, будинки прикрашені гірляндами, виблискують вбрані ялинки, всі згадують народження Ісуса Христа у Віфлеємі. Вся родина зібралася за  столом, щоб привітати один одного, висловити побажання з нагоди Різдва Господнього, поділитися облатками. Христос народився, він приніс нам теплоту, всепрощення, милосердя.

DSC_1623

       Після спільної молитви та вечері поспішаємо до храму на Вечірню службу – Пастирку. У храмі багато прихожан, гостей. Бог запросив їх усіх, незалежно від сили їхньої віри, разом проголошувати «Слава во вишніх Богу!». Символом Різдва є Немовля в колисці (Його заніс священик), оточене Дівою Марією, Йосипом, пастухами, які принесли подарунки, тваринами.

      «А Слово стало Тілом і оселилося між нами…».  Читання, псалом, уривок Євангелія, проповідь о. Роберта (він приїхав до нас із Варшави) , колядки переповнюють наші душі та серця миром, любов’ю, милосердям. Крізь тисячоліття Світло Різдва зігріває людські серця, наповнює їх Божою благодаттю, вказує шлях довіри, взаємоповаги, правди.

       В цю тиху святу ніч хочеться разом з новонародженим Христом прославляти милосердя Бога, розкрити перед ним і принести Йому в дар свої чисті і довірливі серця.

       Нехай новонароджений Ісус обдаровує усіх нас своїми ласками і зсилає на нас своє благословення. Христос рождається! Славімо Його!

loading
×